XXI. Megyei Farsangbúcsúztató Csíkcsicsóban

( Szavazat)70 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, illetve ez alkalommal a Csíkcsicsói Polgármesteri Hivatal és számos helyi szervezet február 9-én, szombaton huszonegyedik alkalommal tartotta meg a Hargita megyei települések hagyományőrző csoportjainak közös farsangbúcsúztatóját Csíkcsicsóban. Az esemény szerves részét képezte a Farsangi vigasság Hargita megyében rendezvénysorozatnak. 
 A házigazda Csíkcsicsói Hagyományőrző Csoporton kívül még tizenkét csoport vett részt az eseményen, Alsósófalva, Csíkborzsova, Csíkszentsimon, Csíkmenaság, Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Kászonaltíz, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy és Szentegyháza hagyományőrzői voltak jelen.
– A mai napon községünk a farsangi rendezvények megyei, illetve székelyföldi középpontja, ami felemelő, megtisztelő, de egyben felelősséggel járó kihívás. A farsang a bolondozás, mulatozás időszaka – mondta köszöntőbeszédében a házigazda Becze Attila, Csíkcsicsó polgármestere.
Tánczos Barna szenátor az anyanyelvápolás, a néphagyományok őrzése és továbbadása, valamint történelmünk ismeretének és szimbólumaink megtartásának fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelten üdvözölte a központi sajtó képviselőit, akik a megyei tanács meghívására látogattak két napra Hargita megyébe.
– Bukarestből jöttek ide, hogy megnézzék, hogyan mulatunk mi, és jó hírünket vigyék szerte az országban. Abban bízom, hogy ma lesz egy kicsi vigasság, egy kicsit elfeledjük azokat a gondokat és problémákat, amelyekkel nap mint nap találkozunk. Higgyék el, hogy vállvetve, egymás mellé állva túl tudunk lépni bármin, ami ellenünk történik – emelte ki a tanácselnök, aki köszönetet mondott a rendezvény szervezőinek és a hagyományőrző csoportoknak. Számukra emléklapot nyújtott át közösen Ádám Gyula fotográfussal, a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársával. Hangsúlyozta: – A jókedvnek Székelyföldön mindig is helye volt, a hagyományőrzésnek ugyancsak helye van, és szokásainkra, szimbólumainkra, zászlóinkra mindig szükség van!
A hagyományőrző csoportok bejárták Csíkcsicsó majd minden szegletét, eltemették szimbolikusan a telet, amit nagy mulatság követett a művelődési házban.
 
Csíkszereda, 2013. február 10.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774