Márton Áron-emlékéremmel tüntette ki a csíki `56-osokat Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)22 megjelenítés

A csíki Kelemen Csongort, Nagy Benedeket, Szilágyi Árpádot, Vorzsák Jánost és Biczó Jánost tüntette ki Hargita Megye Tanácsa Márton Áron-emlékéremmel december 10-i rendkívüli tanácsülésén. A megyei tanács ezzel a kitüntetéssel ismeri el helytállásukat, nemes önfeláldozásukat, határtalan szabadság- és magyarságszeretetüket, amelyet népünk szolgálatában az `56-os események  kapcsán tanúsítottak.

Megköszönni szavakkal, kitüntetésekkel nehéz lenne a félelem árnyékában töltött évek szenvedéseit. A legfőbb jutalom talán számukra, hogy a sok keserű könny, szenvedésük, harcuk nem volt hiábavaló. Számuk azonban évről évre csökken. Amíg még vannak, amíg még köztünk vannak, becsüljük meg a történelmünket alakító embereket, szólt a hősök laudációja.

– Az `56-os hősök példamutatása követendő számunkra. És bízunk benne, hogy a felnövekvő generáció sem felejti el áldozatkészségüket és annak következményeit – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Márton Áron-emlékérmet Borboly Csaba és Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke adták át a jelen levő négy kitüntetettnek. Az `56-osok nevében Nagy Benedek mondott köszönetet az elismerésért.

A rendkívüli ülés napirendi pontjaként megszavazták a költségvetés-módosítást, olyan összegeket csoportosították át a megyei tanács tartalékalapjába, amelyeket idén nem költenek el az előzetes tervezés szerint.

Csíkszentdomokosnak, Csíkdánfalvának, Csíkmadarasnak, Csíkkarcfalvának és Csíkszenttamásnak szavazott meg jelentős támogatást Hargita Megye Tanácsa, hogy a december 12-i határidőre tudják elszámolni azt az európai uniós pályázatot, amellyel számos beruházás megvalósult Felcsík térségében. Az EU-s forrásoknak köszönhetően megvásároltak két korszerű tűzoltóautót, utak és iskolák épültek, illetve újultak meg az öt községben.

Csíkszereda, 2019. december 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774