Megtartotta az év utolsó soros ülését Hargita Megye Tanácsa

Tovább erősítik a lovas tevékenységet megyénkben

(0 Szavazat)12 megjelenítés

Pénteken, december 21-én tartotta az év utolsó soros ülését Hargita Megye Tanácsa. A tanácsülés egyik legfontosabb napirendi pontjai között szerepelt Hargita megye új, a sportra, ifjúságra, és turizmusra vonatkozó stratégiájának elkészítése. Mint azt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, mindegyik stratégia egyik kiemelkedő eleme a lovas tevékenységek tovább erősítése, hiszen jelenleg is számos tehetség kerül ki a megye lovardáiból, és a gyerekek számára is számos lehetőség van terápiás szolgáltatásokra. A megyei tanács vezetője a turizmus terén pedig megemlítette, hogy kísérleti jelleggel a lovas turizmus erősítése érdekében szállásadókkal veszik fel a kapcsolatot jövőre, hogy úgynevezett lovas szállásokat is biztosítsanak a turisták számára. 

A turisztikai stratégia alapját ugyanakkor a Rural Growth Interreg Europe projekt eredményei fogják képezni, amelyben Hargita Megye Tanácsa is partner. A projektben elkészült akciótervet is megszavazta a testület. Dósa Levente szakértő bemutatásából kiderült, hogy a program célja elsősorban a vidéki kis- és középvállalkozások erősítése, a szakpolitikák fejlesztése, és olyan innovatív tevékenység támogatása, amely elősegíti a vidéki turizmus bővítését. A projekt főterméke az az akcióterv, amely a későbbiekben Hargita megye turisztikai stratégiájának kiinduló pontja lesz, elősegítve a magán- és a közszféra közötti hatékony együttműködést is.

Meghosszabbítja a bérleti szerződést Hargita Megye Tanácsa a Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházzal, így a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati és fertőzőosztályának továbbra is a csíksomlyói ingatlan ad helyet. Ezzel egy időre megoldódik az osztály helyzete, hiszen tavasszal a tetőszerkezet javításának is nekifog az ingatlan tulajdonosa. A hosszú távú terv továbbra is egy új épületszárny építése a Nagy Laji – dombján az osztály számára. Ennek kapcsán Borboly Csaba köszönetet mondott az RMDSZ parlamenti képviseletének is. A tanácsülésen a testület ugyanis arról is szavazott, hogy a későbbiekben a fejlesztési minisztérium alá tartozó Országos Beruházási Társaság (CNI) átveheti azon területeket, amelyekre öt-hat éven belül megépülhet a kórház sürgősségi eseteket fogadó egységének új épülete, valamint a tüdőgyógyászati és fertőző betegségek osztályának helyet adó új épületszárny, így jó esélyek vannak arra, hogy a beruházást kormánytámogatásból valósítsák meg.

Vámszer Gézáról nevezték el a Hargita Megyei Művészeti Népiskolát

Hargita Megye Tanácsának alintézményét a néprajzkutató, művészettörténész, és középiskolai tanárról Vámszer Gézáról nevezték el, döntötte el a testület. A tanácsülést névadó ünnepség követte. Az iskola októberben alakult új zenekara és ugyancsak a népiskolában tanuló balett csoport műsora tette színvonalassá az eseményt.

A tanácsülésről készült összefoglaló a közösségi oldalon tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/312272312735892/

Csíkszereda, 2018. december 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774