Megyei koordinációs központot valamint önkéntes képzési központot terveznek

Évet értékeltek és a jövőbe tekintettek az önkéntes tűzoltók

(0 Szavazat)67 megjelenítés

A Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete december 16-án, péntek délután tartotta az idei évi tevékenységének kiértékelőjét Székelyudvarhelyen, amely jó alkalom volt egyben a jövő évi fő tervek megfogalmazására is. Az ünnepségen az önkéntes tűzoltó alakulatok vezetői mellett jelen volt Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke, Cimpoesu Stelian, a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU Olt) vezetője és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Házigazdaként Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke köszöntötte a megjelenteket, ismertetve az elmúlt év megvalósításait és fejlesztései. Kérte a jelenlévők segítségét abban, hogy a jövő évben még több tűzoltó képzési programot lehessen elindítani, megfogalmazódott egy önkéntes tűzoltó kiképzési központ létrehozásának az ötlete is, amelynek már keresik a legmegfelelőbb helyszínt.

Cimpoesu Stelian, a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének vezetője dicsérte a jó együttműködést az önkéntes tűzoltókkal, és kiemelte Hargita Megye Tanácsa támogatását, hogy prioritásként kezeli a tűzoltók támogatását.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, jó tudni, hogy van akikre számítani, akik baj esetén megvédik életünket, javainkat. Talán az országban a legjobb együttműködést sikerült megteremteni az önkéntes és hivatásos tűzoltók között, mi sem jelzi jobban, mint hogy most belünk egy asztalnál ül a felügyelőség vezetője.

– Továbbra is számítunk és ők is számíthatnak ránk, hisz kiemelt partnerei a megyei tanácsnak. Jó, hogy arról beszélhetünk, milyen egybehangoltan, csapatmunkában dolgoznak az önkéntes és hivatásos tűzoltók – fogalmazott Borboly Csaba megyeelnök. A jövő évi tervekkel kapcsoaltosan elmondta, egységes, az erőforrásokkal hatékonyan gazdálkodó koordinációs központ megépítését tervezik, amennyiben a kormány jogszabályt hoz ki ennek érdekében.

– A megyei tanács folytatni kívánja a jövő évi kiírások során is még hangsúlyosabban az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatását. Örvendek, hogy a legutóbbi tanácsülésen is nagyon sok kisebb-nagyobb, akar kalákában elvégezhető, beruházásra, fejlesztésre tudtunk pénzt adni a tűzoltó egyesületeknek – fűzte hozzá Borboly Csaba megyeelnök.

Köszöntőjében arról is beszélt, hogy most már valósággá is vált, hogy  a tűzoltóknak van egy kiemelt barátja a parlamentben, Bende Sándor frissen megválasztott parlamenti képviselő személyében, aki Gyergyóditróban azt vállalta, hogy különböző elkészült jogszabály-módosítókat tesz majd le, és képviseli a tűzoltók érdekeit.

Ha lesz kellő akarat és hit, akkor megvalósítható a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségéhez tartozó megyei koordináció központ kialakiítása, akárcsak az önkéntes tűzoltók képzési központja, Hargita Megye Tanácsára mindkét esetben számíthatnak! – summázta Borboly Csaba.

A helyszínen készült videofelvétel megtekinthető Borboly Csaba közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1147489131965135

Csíkszereda, 2016. december 18.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774