Az önkéntes tűzoltók munkáját segíti Hargita Megye Tanácsa

Tűzoltócsizmákat adtak át Lázárfalván

(0 Szavazat)59 megjelenítés

Az önkéntes tűzoltók munkáját méltatta július 29-én, kedden Lázárfalván Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Vulkán egyesület székhelyén. A sajtó képviselőinek jelenlétében a helyi tűzoltószertárban adták át azokat a tűzoltó felszereléseket, amelyeket a megyei tanács pályázatán sikerült beszerezni.

Házigazdaként Gáll Tibor, a Vulkán egyesület elnöke köszöntötte Hargita Megye Tanácsa képviselőit. A közel 10 ezer lej értékű tűzoltócsizmák megvásárlásához a megyei tanács 80 százalékos finanszírozással járult hozzá, a 20 százalék önrész mellett. Beszédében köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, hogy pár éve elindította a programot, amely által tűzoltó-egyesületek is részesülhet támogatásban. Ezekkel az új csizmákkal már bevetésen voltak a hétvégén: az egyesület tagjai a Szent Anna-tónál megtartott búcsúnál felügyeltek, Tusnádfürdőn egy eltűnt fiatalember keresésében vettek részt, valamint Farkaslakán az árvíznél is segítettek.
– Mi legtöbbször oda megyünk, ahonnan más menekül – jegyezte meg Gáll Tibor.
Virág György, Csíkkozmás alpolgármestere elmondta, az önkormányzat a tűzoltóilleték visszafordításából segíti az önkéntes tűzoltók munkáját, jelenleg a kozmási tűzoltószékházat próbálják tatarozni.
– Közmunkával többet is meg tudnánk valósítani, de be kellene vonni a vállalkozói réteget az ügy érdekében – mutatott rá az alpolgármester.
Borboly Csaba megyeelnök példaértékűnek nevezte Gáll Tibor és csapata munkáját:
– Ilyen emberekre van szükség, hogy a dolgok menjenek egyről a kettőre. Nagyon fontos ez az önkéntes munka, amit önök végeznek – mondta köszöntőjében, külön üdvözölve a jelen lévő önkéntes női csapat tagjait is. – Nemcsak a falu van biztonságban önöknek hála, hanem a környék is számíthat segítségükre – fűzte hozzá a megyevezető. Megítélése szerint a tűzoltóilleték jó példa, amit a többi községben is – ahol még nincs – érdemes lenni bevezetni. – Autonómiát építünk, ha itt akarunk saját dolgainkkal foglalkozni, akkor mi magunk kell megoldjuk a gondjainkat. Mi magunk kell előkeressük a forrásokat, mert ha örökké csak várjuk, hogy valaki Bukarestből vagy Brüsszelből hozzon vagy adjon, akkor az nehéz lesz – véli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2014. július 29.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774