Penészes kiflit kaptak a ditrói általános iskola gyerekei

Kivizsgálás lesz az ügyben

(0 Szavazat)127 megjelenítés

A ditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola hívta fel Hargita Megye Tanácsa figyelmét, hogy a tej-kifli programban a tordai cég által szállított kiflik között penészes terméket találtak. Az iskola vezetősége be fogja vizsgáltatni a termékeket a Hargita megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatósággal is. 

Több panasz is érkezett a tordai cég termékeivel kapcsolatosan, amely az iskolai tej-kifli program keretében szállít kiflit Hargita megyei tanintézetekbe. A termékeket a tanév kezdetétől több is tanintézet kifogásolta, a problémák között sorolták, hogy nincs meg a terméknek a szükséges súlya, nem szállítják ki időben, nincs megfelelően csomagolva, illetve hogy nincs feltüntetve a szavatossági ideje. Panasz Csíkszeredából és Székelyudvarhelyről is érkezett korábban.

A megyeelnök szeptember 19-i levelében kérte Moldovan Laurentiut, a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetőjét, hogy vizsgálják meg a tordai cég által szállított termékeket. A megyeelnök továbbá a Hargita Megyei Prefektus Intézményéhez is levelet intézet azzal a kéréssel, hogy hívják össze a tej-kifli programot felügyelő bizottságot és vizsgálják ki az ügyet.

A közbeszerzést Hargita megyében 27, úgynevezett lotra hirdették meg, azért, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak a helyi cégeknek és ne több száz kilométerről szállítsák a termékeket.

Sajnos így is számos licitet a péktermékek tekintetében a tordai cég nyert meg. Jelenleg várjuk a különböző szakszervek hivatalos álláspontját, és ha azok elmarasztalóak akkor lépni tudunk a silány minőségű termékeket beszállító cég ellen, szerződésbontásra is sor kerülhet. Ehhez viszont arra is szükség van, hogy a szülők és oktatók is jelentsék a fogyasztóvédelemnél a rendellenességeket. Ez ügyben a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségtől is kértük, hogy vizsgálják meg a termékeket, valamint a Hargita Megyei Prefektusi Intézményt is kértük, hogy a tej-kifli programot felügyelő bizottság vizsgálja felül az ügyet – tette hozzá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsának illetékesei prioritásként kezelik, hogy a gyermekek friss, minőségi terméket kapjanak az iskolákban. A témáról bővebben az alábbi linken olvashatnak:

http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2018. szeptember 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774