Remek lehetőség fiatal politikusoknak

Negyven év alatti helyi és megyei választott vezetők jelentkezhetnek

(0 Szavazat)19 megjelenítés

A régiók és városok európai hete (The European Week of Regions and Cities – EWRC) rendezvénysorozatának tizenhedetik kiadását idén október 7-10. között szervezik meg Brüsszelben. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Régiók Bizottsága támogatásával megvalósuló többnapos rendezvényen az elmúlt évekhez hasonlóan idén is partnerként vesz részt Hargita Megye Tanácsa.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottsága raportőreként felhívást osztott meg közösségi oldalán, amely lehetőséget biztosít fiatal politikusoknak a rendezvényen való részvételre. A sikeresen jelentkezőknek a szervezők fizetik az útjukat, továbbá 269 eurót is biztosítanak a további költségek fedezésére. A jelentkezés feltétele, a negyven év alatti életkor (a rendezvény időpontjáig ne töltse be a jelentkező), legyen egy mandátuma (helyi vagy megyei tanácsosként, polgármesterként, választott vezetőként), ugyanakkor ne legyen tagja a Régiók Bizottságának.

A jelentkezni június 28-ig van lehetőség az alábbi angol nyelvű űrlap kitöltésével:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/young_politicians_call_interest_EWRC

- Arra biztatok minden fiatal, közösségünkért tenni tudó és akaró választott képviselőt, hogy szánjon 5-10 percet a jelentkezési űrlap kitöltésére, hogy régiónk is súllyal legyen képviselve ezen a rangos eseményen – fogalmazott Borboly Csaba.

A régiók és városok európai hetéről

A régiók és városok európai hete (OPEN DAYS) egy évente megrendezett négynapos, brüsszeli központú rendezvény, amelynek során a régiós és városi közigazgatásban dolgozó tisztviselők, valamint szakértők, oktatók és kutatók oszthatják meg egymással a regionális és városfejlesztés területén kialakult bevált módszereiket és ismereteiket. A rendezvény emellett az EU kohéziós politikájának fejlesztésével kapcsolatos politikai kommunikáció elismert fóruma is, amely ráirányítja a döntéshozók figyelmét arra, hogy az uniós döntéshozásban a régiók és városok szempontjait is figyelembe kell venni. A régiók és városok európai hete a legnagyobb ilyen jellegű európai nyilvános rendezvény.

 

Csíkszereda, 2019. június 22.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774