Saját helikopterleszállója lesz a megyei kórháznak

Kivitelezőt keres Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)20 megjelenítés

Még egy lépéssel közelebb kerül a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a regionális klinika besoroláshoz. A kórházat fenntartó Hargita Megye Tanácsa ugyanis meghirdette a helikopterleszálló közbeszerzését. A kórház udvarára elképzelt leszálló megépítésére október 14-ig tehetnek ajánlatokat a kivitelező cégek. A tervezést és kivitelezést is magába foglaló kiírás áfa nélküli értéke 880 ezer lej, amelyet saját forrásból fedez a megyei tanács. A megvalósításra 9-10 hónap áll a cégek rendelkezésére.

 

A megyei tanács korábban, a nyári karbantartásra szánt keretéből leaszfaltozta az Erdőalja felé vezető utat, mivel a helikopterek ideiglenesen a katonaság leszállópályáját használják - az út rendbetétele a sürgősségi betegszállítók zökkenőmentes közlekedését szolgálja. Ferenc pápa, csíksomlyói látogatását követően, szintén ezen útszakaszon közelítette meg a leszállót, és szállt fel Jászvásár irányába.

– Nagy előrelépés lesz ez a kórház számára. A leszállópálya egy olyan infrastrukturális beruházás, amely révén a Sürgősségi Betegellátó Egységhez a megye minden pontjából sokkal gyorsabban eljutnak a sürgős ellátásra szorulók. Célunk, hogy a majdani klinika egy egész térséget kiszolgáljon: ne kelljen elvinnünk máshová a betegeket, hanem itthon tudjuk őket kezelni, azonnal – nyilatkozta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Mint korábban írtuk, a megyei tanács testülete szeptemberi ülésén jóváhagyta a kórházi terület egy részének átadását az Országos Beruházási Társaságnak (CNI), ugyanis Kelemen Hunor szövetségi elnök közbenjárásának, és az RMDSZ parlamenti képviseletének köszönhetően a Sürgősségi Betegellátó Egység felújítása és bővítése kormánytámogatásból valósulhat meg.

Csíkszereda, 2019. szeptember 26.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774