Több mint 600 fiatal találkozott a népmesével

Népmese pontot hoznának létre a megyei könyvtárban

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Az adventi időszak kezdetén, december 3-6. között a Tekergő Meseösvény Egyesület volt a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Kájoni János Megyei Könyvtár vendége, a karácsonyi ünnepkör és a decemberi jeles napok témája köré felfűzött népmesecsokorral, interaktív mesehallgatással, meséléssel készült több száz gyerek az ünnepre.

A Találkozz a népmesével! elnevezésű program keretében Hargita Megye Tanácsának támogatásával a megye nyolc településére vitték el a népmeséket, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek és felnőtteknek. Lövétén, Szentegyházán, Máréfalván, Csíkrákoson, Madéfalván, Gyergyószárhegyen, Gyergyócsomafalván és végül Csíkszeredában összesen több mint hatszáz gyerek kapcsolódott be az élő szavas mesemondásba.

Az élőszavas népmesemondás révén megelevenedtek a mesék, a hallgatósággal közös együttműködésben. Az egyórás foglalkozás során a mesélők bevonták a résztvevőket is a mese fonalába.

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermét december 6-án, csütörtökön délelőtt 5-8. osztályos diákok népesítették be.

– Kifejezetten 5-8. osztályos diákokra szegeztük tekintetünket, rájuk figyeltünk, nekik szóltak a mesék, régi idők örökségeit segítségül hívva – fogalmazott Gyulai Arthur, a Kájoni János Megyei Könyvtár vezetője. A könyvtár menedzsere jövőbeni tervükről is beszámolt: a könyvtár földszintjén szeretnének paraván típusú, hangszigetelt térelválasztókkal kialakítani egy Népmese pontot, ahol rendszeresen lehet majd népmesét hallgatni. Ugyanakkor ez a terem használható lenne a hangoskönyv állomány hallgatására, így a vakok és gyengénlátók is jobban igénybe tudnák venni a megyei könyvtár szolgáltatását.

- Külön öröm számunkra, hogy idén az Ifjúság Évében ily módon is közelebb tudtuk hozni gazdag népmesei örökségünket a fiatalokhoz – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Kájoni János Megyei Könyvtár aktuális eseményeit itt tekinthetik meg:

http://konyvtar.hargitamegye.ro/hu/h/114/esemenyajanlo

A megyei könyvtár közösségi oldalát is figyelmükbe ajánljuk.

Csíkszereda, 2018. december 6.


[ Ifjusági hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774