Több területen folytatná az együttműködést Hargita és Bács-Kiskun megye

Vágóhíd létesítése is szerepel a tervek között

(0 Szavazat)65 megjelenítés

Kézdivásárhelyen találkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével az elmúlt hétvégén. A találkozón a testvérmegyék képviselői részleteiben átbeszélték a következő lépéseket több közös projekt megvalósítására. A tervek között szerepel egy szarvasmarha-vágóhíd létesítése Bács-Kiskun megyei partnerek együttműködésével. Egy magyarországi vállalkozó, aki az anyaország harmadik legnagyobb vágóhídjának vezetője, érdekelt a helyi üzem létrehozásában. 

Az elképzelés szerint a vágópontok helyett kifizetődő lenne egy nagyobb vágóhíd üzemeltetése, amely a helyi és megyei piacok mellett külföldi piacokat is kiszolgálna. Folyamatban van egy felmérés, amely azt vizsgálja, hogy a jelenlegi állatállomány képes lesz-e kiszolgálni a létesítményt, ugyanakkor a felvevőpiacot is biztosítani kell, valamint magyarországi források bevonása is a lehetőségek között szerepel. Márton István, a megyei tanács vidékfejlesztési egyesületének vezetője egy ismertetőanyagot készít a megyei helyzetről, ugyanakkor a javaslatok között szerepelt a magyarországi vállalkozó mint szakember meghívása megyénkbe.

Kerékpárutak kiépítését is tervezik a jövőben, amelyben szintén segítséget nyújthatnak a bács-kiskuniak. A testvérmegyében ugyanis számos ilyen beruházást sikeresen zártak. Az elkövetkezőkben mindkét megye képviselői ellátogatnak egymáshoz részletes tapasztalatcserére. Javasolt ugyanakkor, hogy Hargita Megye Tanácsa belépjen abba az önkormányzati fejlesztési társulásba, amely a bicikliutakkal foglalkozik.

Szakmai tapasztalatcserére látogat egy küldöttség Bács-Kiskun megyéből, hogy megismerjék a Székely termék brand kiépítésének folyamatát és a mozgalom működését.

Csíkszereda, 2017. január 17.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774