Turizmus helyi ízekkel

Hargita megye a projekt kommunikációs felelőse

(0 Szavazat)27 megjelenítés

Az Interreg Europe program keretében nyert finanszírozást a Local Cultural Flavours projekt, amelynek célja a hagyományos turizmus felvirágoztatása a gazdag kulturális örökséggel rendelkező városokban a helyi kulturális „ízek” felelevenítése által. A projektben komoly szerep hárul Hargita Megye Tanácsa projektcsapatára, akik a kommunikációért felelnek.

Az első találkozót a kilenc partnerország részvételével október 15-18. között szervezték meg Olaszországban, Vittorio Veneto város hadtörténeti múzeumának dísztermében. A nyitó találkozón vetítettképes előadáskon és műhelymunkákon (workshop) keresztül ismerkedtek meg jobban a projekt célkitűzéseivel, és a jövőbeni tennivalókkal kapcsolatosan a résztvevők. Hargita Megye Tanácsa részéről Zonda Erika vezérigazgató, a projekt menedzsere, valamint Forró Gyöngyvér és Iochom Zsolt kommunikációs felelősök voltak jelen, akik a kommunikációs ülésen vázolták fel a készülőben lévő kommunikációs stratégiát. Hargita Megye Tanácsa projektcsapatának feladata lesz a projekt honlapjának frissítése, tartalommal való megtöltése, a közösségi oldalak kezelése, poszter és animációs film elkészítése.

A hároméves projekt célkitűzése fejleszteni azokat a szakpolitikákat, amelyek támogatják azon településeket, melyek kevésbé tudják kiaknázni a kulturális értékeiket a kedvezőtlen elhelyezkedésük következtében. A projekt segíteni fogja a partnereket, hogy eleget tegyenek a kihívásoknak és azonosítsák a leghatékonyabb módszereket az egyedülálló látványosságaik támogatására egy innovatív eszköztár kidolgozása által és tudás átadással a köz- és magánszféra szereplői között.

A projekt főpályázója a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (Magyarország), további partnerek: Hertogenbosch Municípium (Hollandia), Waterford Város Önkormányzata (Írország), Savonlinna Fejlesztési Ügynökség (Finnország), Vittorio Veneto Municípium (Olaszország), Riga Planning Régió (Lettország), Turisztikai Intézet (Horvátország), Bologna Egyetem (Olaszország) és Hargita Megye Tanácsa (Románia).

A projekt hivatalos oldala:

https://www.interregeurope.eu/localflavours/

 

Csíkszereda, 2019. október 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774