Tűzoltóautót adtak át Székelykeresztúron

(0 Szavazat)59 megjelenítés

Védőfelszereléseket és az Önkormányzati Önkéntes Tűzoltoság számára beszerzett Liaz típusú tűzoltóautót adtak át szeptember 12-én, szombaton Székelykeresztúron, a tűzoltómúzeumban. Az eseményen jelen voltak a helyi szakmai egyesület tagjai és vezetőjük, Péter Levente, a Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, illetve vezetőjük, Szali Mózes, a székelykeresztúri polgármesteri hivatal részéről Köblös Domokos alpolgármester, Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba megyeelnök és Benyovszky Lajos megyei tanácsos, továbbá a Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség parancsnoka, Pop Gheorghe tábornok.

Megtisztelte jelenlétével a résztvevőket a Magyar Tűzoltók Szövetségének küldöttsége, élén Dobson Tibor tábornokkal, valamint Albert Csaba, a Hargita Megyei Civil Tűzoltók Szakmai Egyesületének elnöke.

Borboly Csaba megyeelnök beszédében hangsúlyozta, hogy Székelykeresztúr jó példa az összefogásra, és ez mutatkozik meg az egyesület eredményes munkájában.

– Az egyesület kitartó munkája és elkötelezettsége nemcsak az itthoni lehetőségeket próbálja a legjobb tudása szerint hasznosítani, hanem a határon túli testvértelepülések által felajánlott lehetőségeket is. A tűzoltók munkája nagy tiszteletet, megbecsülést és elismerést érdemel. Nem létezik olyan veszélyhelyzet, amikor ne számíthatnánk bátorságukra, rátermettségükre, segítségükre. Bízunk benne, hogy a jó gyakorlat, a megyei  koordináció további fejlődést eredményez az önkéntes tűzoltóságok munkájának megerősítésében – mondta az elöljáró.

A további hozzászólók köszönetüket és elismerésüket fejezték ki a helyi egyesület áldozatos munkájáért, a helyi és megyei tanács támogatásáért, valamint a határon túli segítségért. Dobson Tibor tábornok beszédében szintén rámutatott az együttműködés fontosságára, újabb közös projektek létrehozásával biztatta a Hargita megyei lakosokat, majd ünnepélyes keretek között átadta Ajka város adományát, a tűzoltóautót. A Hargita Megye Tanácsa által támogatott és átadott négy tűzoltó védőkabát, négy védőnadrág és négy csizma összértéke 12 800 lej.

Csíkszereda, 2015. szeptember 12.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774