Új színes kiadvány készült Hargita megyéről

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Hargita megye látványosságait összefoglaló színes, 48 oldalas kiadvány várja a pápalátogatásra, a XV. Hargitai Megyenapokra, valamint a pünkösdi búcsúra érkezőket. A térség természeti látványosságait és szabadtéri programokat összegyűjtő Harghita treasure in nature kiadvány Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás közös kiadványa.

A kis, praktikus formátumú, fényképekkel ellátott tájékoztató Hargita megye történelmi és néprajzi kincseiről, turisztikai látványosságairól, szabadidős programjairól, túrákról nyújt háromnyelvű – angol, román, magyar – bemutatót. Több Hargita megyei fotós munkája látható a kiadványban – ezeket ők bocsátották Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás rendelkezésére, amit ezúton is köszönnek. 

Az igényes kiadvány hamarosan elérhető a megye turisztikai információs irodáiban, illetve elviszik a hazai és a nemzetközi turisztikai vásárokra is.

– Ez a kiadvány annak a szerteágazó munkának a része, amely Hargita megye turizmusának népszerűsítésére irányul. Ehhez kapcsolódik a Visit Harghita telefonos applikáció is, amit itthon, de Magyarországon és más külföldi országokban is bemutattunk. A pápalátogatás és a pünkösdi búcsú jó alkalmak arra, hogy térségünk turizmusát népszerűsítsük, ezt segíti az új kiadvány is – mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

– A pápalátogatás, a pünkösdi búcsú komoly megmutatkozási lehetőség Hargita megyének, erre az időszakra szerveztük idén a Hargitai Megyenapokat, hogy az ide érkezők töltsék nálunk a két esemény közötti időszakot. Kiváló lehetőség, hogy térségünket – természeti értékeinket, épített örökségünket, kultúránkat, hagyományainkat, gasztronómiánkat, vendégszeretetünket bemutassuk, hogy aki ellátogat hozzánk, visszatérjen. Ezeknek a látnivalóknak és programoknak a  népszerűsítéséhez járul hozzá ez az újabb kiadvány – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

Gazdag programkínálattal várják a helyieket és a vendégeket az elkövetkező időszakban Hargita megyében, Ferenc pápa június 1-i látogatása után zajlanak a XV. Hargitai Megyenapok és június 8-án a csíksomlyói búcsú. A megyenapok programja elérhető az alábbi linken: https://issuu.com/hargita_kultura/docs/hargitaimegyenapokmusorfuzet2019_ff5633adc6f788

A Visit Harghita telefonos applikáció nagy segítséget nyújt az ide látogatóknak, ugyanis a szálláshelyeket, vendéglátóegységeket, szabadidős programokat, turisztikai látványosságokat gyűjti egy helyre.

Csíkszereda, 2019. május 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774