Újabb négy híd készült el Hidegségpatakán és Bükkhavaspatakán

Folytatják a partvédelem kiépítésével

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Újabb két-két híd készült el Hidegségpatakán és Bükkhavaspatakán, a 127A jelzésű megyei úton. Az egyik legnagyobb megyei beruházás zajlik a térségben, ahol prioritás a településeken belüli árvízvédelem biztosítása, hidak és támfalak építésével. Ezt követi a közbeszerzés az aszfaltozási munkálatokra egészen Farkaspallóig és a megyehatárig.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/

Ezzel együtt összesen hét híd készült el, 2018-ban ugyanis három már megépült Bükkhavaspatakán. A mostani négy híddal a kivitelező határidő előtt végzett. A tervek szerint a megyei utat egészen a megyehatárig felújítanák. A partvédelmi munkálatok után az útburkolat megerősítése következik, amihez Hargita Megye Tanácsának a jövőben forrásokat kell rendelnie. Mindezek mellett 1,8 kilométer támfal épült, és további 2,2 kilométer építése van folyamatban.

A tavaly szeptemberben elkezdett négy híd építésének értéke meghaladja a négymillió lejt. Mind a négy híd szélesebb a korábbiaknál, így kétsávos forgalom biztosított, és mindkét oldalon járdát építettek.

– Hargita megye egyik legnagyobb beruházása zajlik a Gyimesek völgyében, összesen csaknem húszmillió euró értékben. Erre igencsak szükség van, tekintve, hogy a gyimesiek mindennapjait évente megnehezítették az áradások. Bízunk benne, hogy az elkövetkező években az aszfaltozásra is tudunk EU-s forrásokat lehívni. Egy turisztikai körforgalmat szeretnénk megvalósítani, amelyben átjárható lesz a Gyimesek völgye, a Békás-szoros, Gyilkostó és Balánbánya. Ennek köszönhetően a helyi termékeket, a felnevelt állatokat is tudják értékesíteni – mondta el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a november 25-i, szerdai átadáson.

Gergely Károly polgármester szerint hosszú és munkálatokkal teli évet zárnak, jövőre pedig bíznak a folytatásban.

– A partvédelem és a hidak építése biztonságot jelent a helyiek számára, mivel csaknem minden évben nagymértékű áradások vannak a völgyben – hangsúlyozta a községvezető.

 

Csíkszereda, 2020. november 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774