Védőfelszereléseket kaptak a székelyderzsi lánglovagok

(1 Szavazat)48 megjelenítés

A Székelyderzsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai védőruhákat és védőfelszereléseket  vehettek át október 30-án, pénteken, amelyeket a Hargita Megye Tanácsánál nyert pályázat révén, több mint 13 ezer lej értékben vásároltak meg. Az eszközök átadásával egybekötötték a tűzoltószín avatását. 

Zoltáni Csaba, Székelyderzs polgármestere szerint a tűzoltócsapat körül jól alakulnak a dolgok, hiszen az idén márciusban megalakult egységnek sikerült felújítania a régi tűzoltószertárat, és a megyei tanács jóvoltából a megfelelő védőfelszerelések is rendelkezésre állnak, ugyanakkor folyamatban van egy tűzoltó autó beszerzése is. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke örömmel nyugtázta, hogy majd minden héten felszereléseket adhatnak át a megyében önzetlen közszolgálatot teljesítő lánglovagoknak. 

– Jó látni és megtapasztalni, hogy a székelyderzsiek fontosnak tartják a közösségért vállalt munkát, szolgálatot. Oda kell figyelnünk, hogy az emberek a községben, otthonukban biztonságban érezzék magukat, ezért tisztelet jár a tűzoltóknak, hiszen az általuk megtestesített biztonság hozzájárulhat a fiatalok itthon maradásához – hangsúlyozta a megyeelnök hozzátéve, hogy Hargita Megye Tanácsánál voltak és lesznek pályázati lehetőségek, mindezek mellett a sürgősségi esetek felügyelősége (ISU) egy megyei koordinációs központ létrehozását szorgalmazza. Utóbbi kapcsán Borboly Csaba megjegyezte: fontos a partnerség, illetve az erőforrások hatékony kezelése a bevetésalapú támogatási rendszer kidolgozása érdekében.

Csíkszereda, 2015. november 1.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774