Visit Harghita: megyénkbe csalogatták a brüsszeli közönséget

Az Uniónak köszönhetően új turisztikai távlatok nyíltak térségünk számára

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Tartalmas és sikeres napon van túl Hargita Megye Tanácsa Brüsszelben: a Régiók Bizottsága épületében számos térség, régió és megye mellett Hargita megye turisztikai kínálatait is népszerűsítették május 4-én, szombaton, az intézmény nyílt napján. Hargita Megye Tanácsának, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is elfogadták a jelentkezését a Régiók Bizottsága által szervezett egész napos rendezvényre, ahol ez alkalommal is bemutathatták a térség értékeit, hagyományait. Az intézmény 2013 óta rendszeresen részt vesz az eseményen.

Az idei rendezvény, a közelgő, május 26-i európai parlamenti választás fontosságát szem előtt tartva, kiemelt figyelmet fordított a bemutatkozók és a standokhoz látogatók közti interaktivitásra. A székely termékek idén is nagy sikernek örvendtek, a finom falatok mellett a székely baba, a térség zarándokútjairól szóló tájékoztatók, illetve a megye vallásturizmusát bemutató film, továbbá a Visit Harghita turisztikai telefonos alkalmazás is csalogatta a látogatókat. Az applikáció európai uniós finanszírozással, a lassú, zöld és egészséges turizmust célzó INSiGHTS projektben készült, és sikerült általa nagy lépést tenni Hargita megye nemzetközi turisztikai népszerűsítése terén. A Székely termék mozgalom is így indult tíz évvel ezelőtt, és az országban jelen pillanatban még egyedi Visit Harghita szintén így valósulhatott meg. Ma már megtalálható a megye teljes turisztikai kínálata egy helyen, szálláshelyeket, éttermeket, látnivalókat és programokat gyűjtöttek egy csokorba régiónkból. A Visit Harghita alkalmazás legnagyobb előnye abban rejlik, hogy bárki könnyen össze tudja állítani az itt-tartózkodása programját úgy, hogy az maradandó élményt és emléket jelentsen számára.

A rendezvényen Hargita Megye Tanácsa részéről jelen volt Bíró Barna Botond alelnök, a Visit Harghita programkoordinátora, Szabó Károly, a Hargita Turisztikai Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, valamint Barta Judit tanácsos és Szigeti Sarolta szakfelügyelő. Az alelnök szerint meg kell ragadni minden olyan lehetőséget, amellyel Hargita megye turisztikai kínálata népszerűsíthető.

– Mi nem a nyugati országok fejlett turisztikai infrastruktúráját kínáljuk a világnak, hanem olyan egyedi élményeket, ízeket és látnivalókat, amilyeneket sehol máshol nem kapnak meg, csak nálunk, Székelyföldön. Mi az, ami megkülönböztet és egyedivé tesz bennünket? Elsősorban az a táj, amely körülölel bennünket, és az ebből fakadó hagyományos mesterségek, az építészeti stílus, a hagyományos helyi termékek, melyeknél „bióbb” és ízletesebb nehezen található, továbbá mindaz, ami az elmúlt ezer évben a kultúránk részévé vált, és természetesen a vendégszeretetükről messze földön híres emberek, akik itt élnek. Ez különböztet meg bennünket más nemzetektől, más régióktól. Mindazok számára, akik a csendre, a nyugalomra, a családbarát szolgáltatásokra vágynak, ideális hely Hargita megye – nyilatkozta Bíró Barna Botond hozzátéve: – Ma az Európai Unió tagállamai között egyszerű az utazás. A határok megszűnésével lehetőség nyílt a turizmuson belüli együttműködések kiépítésére. Az a célunk, hogy a nyugati országok lakóit meggyőzzük arról, töltsék el nálunk a szabadságuk egy részét, hogy Székelyföld, Hargita megye a nyugat-európaiak turisztikai bakancslistájára kerüljön. Ez egy olyan lehetőség, amivel ha jól sáfárkodunk, akkor nem csupán a támogatási rendszereken keresztül használhatjuk ki az EU-s lehetőségeket, hanem közvetve a helyi turisztikai desztinációk népszerűsítésével, a vendégéjszakák számának növelésével egy gazdasági ágazatot erősítünk, az itthoni turizmust. Azért is fontos az Európai Unió, hogy ezeket a megkezdett lépéseket folytatni tudjuk – hangsúlyozta az alelnök.

A telefonos alkalmazás mind az Android, mind pedig az iOS rendszerrel kompatibilis, tartalma pedig elérhető a www.visitharghita.com weboldalon is. Megjelenése óta több ezren letöltötték már, a megye turisztikai társulása pedig folyamatosan bővíti  a tartalmát. Hargita Megye Tanácsa az idei turisztikai pályázati kiírásait is úgy állította össze (https://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/turisztikai-program.html), hogy a megye turisztikai lehetőségeinek népszerűsítését szolgálja.

Korábbi híreink a témában:

https://hargitamegye.ro/hirek/a-visit-harghita-alkalmazas-oroszorszagig-is-eljutott.html

https://hargitamegye.ro/hirek/visit-harghita--egy-helyen-megtalalhato-hargita-megye-turisztikai-kinalata.html

Csíkszereda, 2019. május 4.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, szeptember»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774