Se va utila atelierul de mecanică auto
(0 Votări)128 vizualizări
La numeroasele demersuri și eforturi întreprinse în vederea relansării învățământului profesional, se adaugă și semnarea convenției de colaborare cu scopul utilării atelierului de mecanică auto de la Liceul Tehnologic Szekely Karoly din Miercurea Ciuc. Evenimentul a avut loc la unitatea de învățământ menționată, semnatarii fiind Consiliul Județean Harghita, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc, Liceul tehnologic Szekely Karoly, Asociația de Dezvoltare Județeană Harghita.
Ultima actualizare: miercuri, 04 octombrie 2017
Prin semnarea convenției, instituțiile mai sus amintite se angajează să contribuie la utilarea atelierului de mecanică a auto, dar și să sprijine dezvoltarea calificării profesionale și să acorde prioritate formării profesionale, prin cooptarea agenților economici, organizarea de concursurilor profesionale, sprijinirea școlilor în vederea dotării cu laboratoare, echipamente și materiale didactice.
Borboly Csaba, președintele consiliului județean este de părere că un aport în dezvoltarea învățământului profesional este reprezentat și de elaborarea de strategii pentru tineret care să contribuie la crearea unor condiții economice și sociale. În acest mod tinerilor li se oferă condiții pentru un trai decent în țară și nu vor fi nevoiți să plece la muncă în străinătate. „Mă bucur să aud că tot mai mulți tineri care ies de băncile liceului tehnologic își găsesc imediat după absolvire, loc de muncă; mai mult am aflat că există și elevi care în ultimul an de studiu și-au înființat firme. Aceasta este o dovadă a faptului că învățământul profesional și stăpânirea unei meserii, au viitor, dar și că este nevoie de tineri care să practice meserii care să aleagă să se specializeze în domeniul profesional”, a spus președintele consiliului județean. De asemenea, președintele consiliului județean a făcut apel la părinți, îndemnându-i pe aceștia să nu-și oblige copiii să urmeze cursurile unui liceu, ci să îi sprijine în alegerea acelor profiluri, școli prin absolvirea cărora reușesc să se încadreze pe piața forței de muncă locale și să contribuie la dezvoltarea economică a regiunii.
Prezent la eveniment, consilierul județean Ferencz Salamon Alpar a vorbit despre importanța pe care o are formarea profesională, încă din clasele mici. Prin identificarea cât mai timpurie a aptitudinilor și deprinderilor elevilor se poate contribui la orientarea și consilierea acestora, astfel ca aceștia să aleagă să învețe o meserie.
Consiliul Județean Harghita a realizat un raport cu privire la orientarea profesională în județul Harghita, acesta poate fi consultat la următorul link:
http://analiza.judetulharghita.ro/orientare-profesionala-in-judetul-harghita-raport-de-cercetare/ .
Miercurea Ciuc, 4 octombrie 2017
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)128 vizualizări