Regiuni și orașe bio-diverse în contextul strategiei EU pentru anul 2030

Implementarea conceptului de diversitate bioculturală pentru conservarea și restaurarea biodiversității

(0 Votări)29 vizualizări

În cadrul reuniunii Comisiei pentru Mediu, Schimbări Climatice și Energie (ENVE) care a avut loc în data de 9 septembrie, au fost dezbătute mai multe teme, printre care cea legată de rolul regiunilor, orașelor și comunităților locale în conservarea și restaurarea biodiversității .
Borboly Csaba, în calitate de membru al Comitetului European al Regiunilor (CoR) a avut o intervenție referitoare la acest aspect.

– Rolul important al autorităților locale în conservarea și restaurarea biodiversității poate fi întărit prin implementarea potențialului conceptului de diversitate bioculturală. Conceptul de diversitate bioculturală este corelat cu cel de biodiversitate, diversitate culturală, identitate locală, regională și Europeană. Așadar conservarea biodiversității aduce plusvaloare comunităților locale. Comunitățile locale care sunt puternic conectate la ecosistemele locale aduc o contribuție impresionantă la dezvoltarea susținută la fiecare nivel dar și în cultivarea unei identități europene. Diversitatea bioculturală reprezintă un instrument foarte puternic în atingerea scopurilor Uniunii Europene – a afirmat Borboly Csaba.

De asemenea în cadrul acestei reuniuni a fost subliniat rolul parteneriatului public-privat în extinderea economiei circulare, importanța implementării unor standarde privind serviciile și produsele locale ce ar contribui la dezvoltarea economiei regionale și locale.

– Produsele locale pot susține economia locală și regională, stimulând utilizarea potențialului local  pentru a îmbunătăți imaginea regiunilor ce uneori sunt neglijate și neapreciate – a mai adăugat Borboly Csaba.

Tema educației digitale a fost adusă de asemenea în discuție, fiind subliniată, de către Borboly Csaba, importanța susținerii financiare, prin investiții, post criză și în contextul pandemiei, a comunităților locale, regionale, în vederea recuperării, adaptării și modernizării sistemelor educaționale.

Nu în ultimul rând, a fost solicitat ajutorul Comisiei Europene de a lansa programul de finanțare directă pentru LRA (relații de muncă) și SME(întreprinderi micii) în efortul lor de a aborda tranziția la o economie circulară prin educație, reconversiei profesionale și perfecționare, ca de altfel și prin investiții și sustenabilitate.

Puteți citi mai multe despre activitatea lui Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor în următorul link:

https://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/

 

Miercurea Ciuc, 10. septembrie 2020

 


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«decembrie, 2024»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774