Urmează a fi construite o sută de noi locuințe pentru medicii de la spitalul județean
Chiar dacă suntem în plină pandemie și în acest an s-a organizat conferința științifică în cadrul zilelor spitalului județean. La cea de a patra ediția a evenimentului, sâmbătă, 18 iulie, în mod neobișnuit, specialiștii din domeniul sănătății și-au împărtășit online experiențele din timpul pandemiei.
Ultima actualizare: marţi, 28 iulie 2020
Chiar dacă suntem în plină pandemie și în acest an s-a organizat conferința științifică în cadrul zilelor spitalului județean. La cea de a patra ediția a evenimentului, sâmbătă, 18 iulie, în mod neobișnuit, specialiștii din domeniul sănătății și-au împărtășit online experiențele din timpul pandemiei.
Dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc i-a salutat pe organizatorii și oaspeții evenimentului. După cum a menționat, în această perioadă dificilă, investițiile de la spital și cele care fac referire la pregătirea personalului, au continuat.
Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, susținătorul spitalului județean a afirmat că țelul pentru următorii patru ani este construirea a o sută de noi locuințe destinate medicilor, acest lucru fiind posibil mulțumită conducerii orașului Miercurea Ciuc care a predat consiliului județean terenul necesar în acest sens.
„Este foarte important că putem lua în calcul an de an investițiile noastre, dezvoltarea profesională și pe baza acestora putem creiona o viziune comună. Este îmbucurător că dezvoltarea poate fi observată de multe ori, chiar și de la o zi la alta. Comparativ cu anul 2017, investițiile sunt implementate într-un mod mai dinamic. La următoare ședință a consiliului județean vom adopta și acea hotărâre referitoare la corpul de clădire care urmează a adăposti secțiile externe ale spitalului, cele care se află în oraș” – a explicat președintele consiliului județean, care a ținut să mulțumească conducerii și angajaților spitalului județean pentru munca depusă.
Ion Proca, prefectul județului Harghita, prin intermediul unui mesaj video, a mulțumit personalului medical pentru activitatea susținută în perioada care a trecut. După cum a menționat, activitatea personalului medical este foarte importantă, iar pregătirea celui de la spitalul județean este foarte bună. Acesta a mai adăugat că dezvoltarea instituției din ultimii ani este una vizibilă.
Dr. Tar Gyöngyi, directorul Direcției de Sănătate Publică Harghita a afirmat că este îmbucurător faptul că în ciuda perioadei pe care o traversăm s-a găsit modalitatea de a organiza ediția din acest an a zilelor spitalului. Aceasta a spus că și în perioada pandemiei procesul de pregătire al personalului medical este unul continuu, iar personalul din sistemul medical județean depune eforturi ca această pandemiei să se termine cât mai bine. Specialistul a spus că modul de răspândire al virusului în județul Harghita este unul atipic. Având în vedere că ne numărăm printre județele care au fost afectate cel mai târziu, instituțiile medicale au avut timp să se pregătească pentru a întâmpina apariția virusului.
Dr. Sergiu Sîngeorzan, epidemiologul spitalului județean a atras atenția asupra provocărilor pe care le va aduce următoarea perioadă, după ce în prealabil a făcut o prezentare a situației răspândirii noului corona virus în județul Harghita. După cum a explicat, lucrătorii din instituțiile medicale au trecut de perioada grea, în continuare trebuie asigurată asistența medicală, iar în acest scop este nevoie de evitarea suprasolicitării personalului medical de specialitate. În continuare trebuie avută în vedere cererea în creștere a testărilor.
Reprezentanții spitalelor din Odorheiu-Secuiesc, Sfântu-Gheorghe, Oradea, Zalău și Balassagyarmat au vorbit despre evoluția numărul de cazuri și măsurile luate, și despre experiențele dobândire în Anglia au vorbit un asistent medical, un profesor universitar din Ungaria și un analist medical din țară.
Pe lângă consfătuirile științifice s-au încheiat contracte de colaborare între Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul Central din Județul Békés, Spitalul Szent Rókus din Baja și cu Institutul de Îngrijire Medicală din Gyula. Pe lângă instituțiile medicale din Ungaria, contracte de colaborare s-au semnat și cu Spitalul Județean de Urgență Zalău și Spitalul Clinic de Urgență Oradea. Aceste colaborări vor veni în sprijinul lărgirii gamei de servicii medicale, asigurarea serviciilor medicale de calitate, respectiv sprijinirea domeniului de cercetare.
Conferința științifică din cadrul ediției a patra a Zilelor Spitalului Județean poate fi urmărită accesând pagina de Facebook a spitalului:
https://www.facebook.com/spitalmciuc/videos/277352763569010/
Miercurea Ciuc, 18 iulie 2020
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)32 vizualizări