Este în curs realizarea planul urbanistic zonal al ariei protejate Csomád-Bálványos
(0 Votări)100 vizualizări
În aria naturală protejată Csomád-Bálványos se preconizează crearea unui nou drum de acces între Băile Tușnad și Lacul Sfânta Ana, dar și înființarea de trasee de bicicletă și poteci tematice. La întâlnirea din data de 19 iulie a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Turistică Csomád-Bálványos, cei prezenți au discutat despre demersurile care sunt necesare pentru elaborarea caietului de sarcini în vederea unei noi licitații de atribuire a realizării planului urbanistic zonal al ariei protejate. Au fost prezenți: Albert Tibor, primar Băile Tușnad, Szántó László, primar Cozmeni, Rafain Zoltán, președintele composesoratului Tușnad, Dósa Levente, reprezentant al Asociației Sfânta Ana, Becze István, consilier județean, Fülöp Otília, arhitect șef al județului Harghita, iar din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Turistică Csomád-Bálványos Böjte Csaba Ernő, director și Albert Zoltán, manager proiect.
Ultima actualizare: joi, 21 iulie 2016
Böjte Csaba Ernő, directorul asociației intercomunitare a vorbit despre noua procedură de achiziție publică care va fi organizată în vederea realizării planului urbanistic zonal al ariei protejate Csomád-Bálványos și despre întocmirea caietului de sarcini necesar acestei proceduri.
În vederea realizării planului urbanistic zonal este nevoie de inventarierea drumurilor din zonă, investigarea posibilităților de creare a traseelor de ciclism și a potecilor tematice, respectiv de clarificarea drepturilor de proprietate asupra zonei administrative. Se dorește de asemenea, realizarea unui drum de acces înspre Lacul Sfânta Ana din localitatea Băile Tușnad, iar pentru aceasta este nevoie de accesarea de fonduri europene.
Arhitectul șef al județului Harghita, Fülöp Otília a menționat faptul că planul urbanistic zonal se va elabora separat pentru zonele Harghita și Covasna, deoarece Consiliul Județean Harghita, comparativ cu cel din județul Covasna, a alocat deja sumele necesare din bugetul de venituri și cheltuieli al județului. Aceasta a mai spus că în cursul săptămânii va mai fi organizată o întrevedere cu această temă.
„Odată cu realizarea planului urbanistic zonal se vor clarifica și drepturile de proprietate asupra terenurilor, dar și se vor cartografia terenurile, astfel că se va facilita accesarea de fonduri europene și atragerea de investitori. Cel mai important beneficiu al acestui plan este că zona se va dezvolta și va putea deveni un important centru turistic”, a afirmat Böjte Csaba Ernő.
Miercurea-Ciuc, 20 iunie 2016
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)100 vizualizări