Președintele CJ Harghita a solicitat finanțarea europeană a activităților desfășurate în cadrul comunităților locale
Finanțarea comunităților locale din bani europeni și sprijinirea prin toate modalitățile posibile a planului de convergență a Republicii Moldova sunt acele aspecte pe care le-a solicitat Borboly Csaba la întâlnirea dintre Comitetul Regiunilor și Congresul Autorităților Locale și Regionale care a avut loc în data de 9 decembrie 2013, la Paris.
Ultima actualizare: marţi, 10 decembrie 2013
După cum a afirmat în discursul său președintele Consiliului Județean Harghita, în activitățile comunitare, cum ar fi spre exemplu investițiile realizate prin intermediul clăcilor în Harghita, finanțările europene sunt oportune, având în vedere situația economică critică în care se află autoritățile locale și faptul că pentru realizarea acestor investiții este nevoie de un efort susținut din partea comunității locale. Acesta este motivul pentru care trebuie încurajate finanțările din bani europeni.
„Eforturile comunităților locale contribuie în mare parte la o dezvoltare inteligentă și sustenabilă a regiunii, fapt care este și unul dintre scopurile principale ale strategiei Uniuni Europene 2020”, a afirmat președintele consiliului județean.
Borboly Csaba este de părere că negocierile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană trebuie susținute prin toate mijloacele. Acesta a făcut referire aici și la adoptarea declarației finale a summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius care s-a desfășurat în perioada 28-29 noiembrie 2013. Președintele consiliului județean în calitate de raportor în cadrul Comitetului Regiunilor a ținut să menționeze importanța pe care o reprezintă acest document pentru învățământul superior european, pe de altă parte și-a exprimat speranța ca în ciuda dificultăților întâmpinate în prezent, dezvoltarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Ucraina, să continue.
Oleksiy Goncharenko, vicepreședintele Consiliului Regional Odessa a ținut să îl felicite pe Borboly Csaba pentru cuvintele rostite și a afirmat că societatea civilă din Ucraina a devenit tot mai puternică, fapt îmbucurător pentru întreaga Europă de Est.
Pe ordinea de zi a întâlnirii care a avut loc la Consiliul Europei de la Paris, au figurat printre altele și guvernanța europeană la mai multe niveluri și descentralizarea, politica europeană de vecinătate și cooperarea transfrontalieră, respectiv programul Parteneriatului Estic.
Despre activitatea lui Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor, puteți afla mai multe pe pagina de web http://www.borbolycsaba.ro/ro/activitati/comitetul-regiunilor/.
Miercurea-Ciuc, 9 decembrie 2013
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)86 vizualizări