Miercurea-Ciuc a aderat la Convenţia Primarilor

( Votări)71 vizualizări
În cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Miercurea-Ciuc Ráduly Róbert Kálmán, a semnat, în data de 2 aprilie, documentul prin care s-a aderat la Convenţia europeană a Primarilor. Parteneriatul în cadrul Convenţiei primarilor a fost încurajat de către Serviciul Public de Management Energetic Harghita.  
 „Convenţia primarilor reprezintă principala mişcare europeană în care sunt implicate autorităţile locale şi regionale care se angajează în mod voluntar pentru creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor de energie regenerabilă în teritoriile lor. Prin angajamentul lor, semnatarii convenţiei îşi propun atingerea şi depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a emisiilor de CO2 până în 2020. Prin semnarea acestui document şi elaborarea planului de acţiune, se asigură participarea oraşului la accesarea fondurilor europene, deoarece acest parteneriat aduce avantaje la acordarea acestor fonduri”, a afirmat Miklóssy Ildikó, directorul serviciului. Aceasta a adăugat că au aderat la această iniţiativă din Europa 4000 de consilii locale şi 61 de consilii din România. În judeţul Harghita, primul oraş semnatar a fost Miercurea-Ciuc, urmând ca în viitor să adere şi alte oraşe (Cristuru-Secuiesc, Gheorgheni şi Borsec).
Scopul proiectului Green Twinning este de a consolida şi de a creşte abilitatea şi capacitatea instituţiilor publice ca în activităţile lor să instituţionalizeze politica energiilor sustenabile. Acest lucru se va realiza prin schimb de experienţe şi prin întâlniri între autorităţi locale care deja au experienţă în domeniu şi între autorităţi care acum învaţă aceste lucruri. Fundamentele proiectului sunt date de următoarele noţiuni: evaluarea nevoilor de învăţare a autorităţilor locale din punctul de vedere al proiectării şi al punerii în practică al proiectelor în domeniul producerii sustenabile de energie; elaborarea unei strategii de creştere a capacităţii şi elaborarea planurilor de acţiune legate de acesta (SEAP), dezvoltarea acestora, luând în considerare deficienţele autorităţilor locale participante; organizarea unor activităţi care să crească capacitatea de dezvoltate şi de implementare a SEAP-ului.
„Contribuţia serviciului public este de 45 de mii de euro, iar aceşti bani vor fi utilizaţi pentru finanţarea cheltuielilor oraşului Miercurea-Ciuc, aferente acestui proiect”, a mai adăugat Miklóssy Ildikó.
Primarul oraşului, Ráduly Róbert Kálmán a afirmat că: „Managementul energetic implică o serie de compromisuri, însă este un element cheie în demersurile de obţinere a independenţei energetice”. Administraţia municipală a sprijinit şi până acum companiile care întrebuinţează energii regenerabile. Parteneriatul în cadrul Convenţiei primarilor a fost aprobat prin hotărârea consiliului municipal. În final, primarul municipiului a ţinut să precizeze că apreciază foarte mult iniţiativa Serviciului Public de Management Energetic Harghita şi că îşi asumă implicarea în acest proiect.
 
Miercurea-Ciuc, 2 aprilie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«decembrie, 2024»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774