Camera Agricolă Harghita, instituţie subordonată CJH organizează în fiecare a treia sâmbătă din lună Târgul Produselor Tradiţionale şi Locale. Următorul târg va avea loc în data de 15 decembrie, între orele 8,00–14,00, în faţa sediului palatului administrativ dinspre Piaţa Libertăţii din Miercurea-Ciuc, iar în data de 21–22 decembrie Consiliul Judeţean Harghita, în colaborare cu Camera Agricolă Harghita şi Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc organizează Târgul de Crăciun al produselor tradiţionale secuieşti în Piaţa Cetăţii din Miercurea-Ciuc, între orele 9–16.
Ultima actualizare: joi, 13 decembrie 2012
Scopul autorităţii judeţene este sprijinirea producătorilor locali în valorificarea produselor lor, totodată târgurile oferă posibilitatea pentru locuitori de a cumpăra produse locale sănătoase.
Oferta târgului din luna decembrie este bogată, aici puteţi achiziţiona, printre altele: produse din carne, lactate, miere, pâine de casă, produse de panificaţie, prăjituri de casă, ouă, gemuri, siropuri, sucuri de fructe, legume, fructe şi produse artizanale.
Târgul de Crăciun al produselor tradiţionale secuieşti
Crăciunul, o sărbătoare religioasă, de familie şi comunitară are mâncărurile şi băuturile specifice. Pe lângă pregătirea sufletească pentru naşterea lui Isus Hristos şi cumpărarea cadourilor, prepararea bucatelor specifice este parte a acestei perioade speciale. Prin organizarea Târgului de Crăciun al produselor tradiţionale secuieşti de către Consiliul Judeţean Harghita, în colaborare cu Camera Agricolă Harghita şi Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, se doreşte ca pe masa oamenilor de pe aceaste meleaguri să ajungă sarmale, cozonaci cu nucă, cârnaţi şi piftie preparate de producători locali. Totodată se doreşte ca sărbătorile de iarnă să aibă nu numai o atmosferă de neuitat, ci şi gusturi tradiţionale, deoarece fiindcă fiecare dintre noi consumă cu bucurie alimente, mâncăruri care ne aduc aminte de gustul mâncării preparate de mama sau bunica.
Miercurea-Ciuc, 13 decembrie 2012