La Vărșag a avut loc o întâlnire cu firme din industria de prelucrare a lemnului și reprezentanții administrațiilor locale
La întâlnirea care a avut în data de 5 aprilie la Vărșag, Borboly Csaba s-a întâlnit cu douăzeci de reprezentanți ai industriei de prelucrare a lemnului. Au fost prezenți la întâlnire consilierii județeni Sándor Barna și Derzsi, iar tema a fost reprezentată de starea drumului județean 138 care se degradat, mai ales din cauza transporturilor de mare tonaj desfășurat pe tronsonul de drum. Întâlnirea a fost convocată de primarul localității, Tamás Ernő, iar cei prezenți au conchis că trebuie să conlucreze în vederea asigurării practicabilității drumului.
Ultima actualizare: vineri, 13 aprilie 2018
Borboly Csaba a menționat că Consiliul Județean Harghita consideră că este foarte importantă gestionarea pădurilor, din acest motiv acestui domeniu trebuie să i se acorde o atenție sporită. Localitatea Vărșag poate fi accesată pe un singur drum, iar porțiunea de 16 kilometri s-a deteriorat datorită utilajelor de mare tonaj. Starea drumului este foarte degradată mai ales pe o porțiune de 3 kilometri și se dorește asfaltarea acestuia în acest an, când consiliul județean va adopta o hotărâre în acest sens. Borboly Csaba a adăugat că localitatea Vărșag este importantă și din punct de vedere turistic, actualmente sunt cazați turiști din Ungaria în localitate, iar reabilitarea drumului este importantă și din punct de vedere al atragerii turiștilor în zonă.
Starea drumului se degradează cu precădere primăvara și toamna, datorită topirii zăpezilor și precipitațiilor, iar în această perioadă pentru câteva zile, o săptămână mașinile de mare tonaj nu ar trebuie să utilizeze drumul. Este de asemenea important ca pentru utilizarea drumului utilajele de mare tonaj să se solicite autorizație specială. Din păcate de la Vărșag nu a sosit nici o astfel de solicitare.
Președintele consiliului județean a atras atenția și asupra importanței pe care o are comunicarea între părți, este responsabilitate comună asigurarea practicabilității drumului. În acest scop s-a semnat o înțelegere în care părțile și-au asumat să acționeze în vederea protejării stării drumului.
Conform înțelegerii primăria se angajează să limiteze utilizarea de către ca utilajele de mare tonaj a drumului în perioada primăverii și toamnei, să fie curățate șanțurile, cosirea vegetației de pe marginea drumului, respectiv solicitarea de autorizații pentru utilizarea drumului și diminuarea vitezei pe porțiunea de drum menționată. În schimb, consiliul va asfalta porțiune de 3 kilometri, înștiințarea firmelor, iar în cazul transporturilor de piatra, acordarea de autorizație de transport.
În perioada care urmează se vor organiza întâlniri de acest fel și în celelalte zone ale județului.
Miercurea Ciuc, 5 aprilie 2018
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)64 vizualizări